Gyümölcs

Egészséges, vitamindús

Hazai gyümölcsök

Reklám

Még több a gyümölcsökről

Egzotikus gyümölcsök

Ajánlás

Utolsó kommentek

  • nekeresdmásbantaláldmegmagadban: ha valóban ennyire jó, miért nincs nagyobb tere, hírdetések, reklámok, stb?.....ezeket kéne reklám... (2008.12.04. 21:15) Galagonya, a szív elixírje
  • nekeresdmásbantaláldmegmagadban: vajon meg tudja valaki mondani nekem, hogy mennyi ideig alkalmazhatom, mint alvást elősegítő szer?... (2008.12.04. 21:12) Galagonya, a szív elixírje
  • Utolsó 20

A nagy dinnyékre gerjednek a férfiak

2008.08.08. 05:04 - gyumik

Címkék: gyümölcs görögdinnye

 

Amerikai kutatók szerint egy szelet jól behűtött, friss görögdinnye a Viagrához hasonló jótékony hatással lehet fogyasztójára - persze egész éjszakás tűzijátékra azért senki ne számítson!
Az idehaza is közkedvelt gyümölcs egyik összetevője, a citrullin egy olyan anyag képződését idézi elő, amely ellazítja az ereket, ugyanúgy, mint amikor az áhított szerelmi aktus előtt egy férfi a Viagrához nyúl - állítják texasi kutatók. Ők pedig már csak tudhatják, hiszen Texas a magnélküli dinnyetermelés egyik fellegvárának számít.

A görögdinnye húsában és héjában is megtalálható citrullin - nagy mennyiség elfogyasztása esetén - a szervezetben lévő enzimekkel reakcióba lép és argininné, azaz esszenciális aminosavvá alakul át. Ez pedig jót tesz a szívnek, a keringésnek és az immunrendszernek. Az arginin a nitrogén-oxid képződését segíti elő, amely a Viagrához hasonlóan ellazítja az ereket - mondta Bhimu Patil, a texasi A&M Gyümölcs- és Zöldségfejlesztési Központ igazgatója.

 

A görögdinnye ugyanakkor nem olyan szervspecifikus, mint a Viagra, de előnyére válik, hogy mellékhatások nélkül lazítja el az ereket - tette hozzá. A Viagrát - ha valaki nem tudná - erekciós zavarok kezelésére használják. A tanulmány szerint ugyanakkor a nitrogén-oxid szintén jótékonyan hat a koszorúér-betegségek, a magas vérnyomás, illetve egyéb szív- és érrendszeri betegségek leküzdésében is. Todd Wehner, aki az Észak-Karolinai Állami Egyetemen a görögdinnye termesztést tanulmányozza, úgy véli, a Viágrára szokott férfiak azért ne várjanak hasonló csodákat a közkedvelt nyári gyümölcstől.

Érdekes, hogy a kutatók a görögdinnye héjában több citrullint találtak, mint húsában, de a tudósok módot találhatnak arra, hogy a húsos rész koncentrációját növelni tudják. A legnagyobb dózisban a citrullin egyébként állítólag a sárgahúsú dinnyefajtában található.

A kutatási eredmények helytállóak, ugyanakkor közel másfél liter folyadéknak megfelelő dinnyét kéne elfogyasztani ahhoz, hogy a szervezetben elegendő citrullin képződjön az arginin szintjének emeléséhez - mondta Penelope Perkins-Veazie kutató. Ez azonban könnyen problémát okozhat, hiszen a görögdinnye vízhajtó hatása közismert. Nem kellően átgondolt vágyfokozás esetén pedig az ágy helyett könnyen a WC-n tölthetjük az egész éjszakát. Az egyszerre, nagy mennyiségben elfogyasztott dinnye ráadásul jókora adag cukrot is a szervezetbe juttat, ez pedig akár görcsök kialakulásához is vezethet - tette hozzá.

Citrullint a dinnye mellett más növények is tartalmaznak, igaz, az uborkában és a sárgadinnyében jóval alacsonyabb a dózis.

Forrás: privatbankar.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://gyumis.blog.hu/api/trackback/id/tr5599521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása